tehotenské fotenie

Ako prebieha TEHOTENSKÉ FOTENIE ?

Najčastejšie dostávam hneď ako prvú otázku kedy je vhodné sa na takéto fotenie objednať?

Odpoveď je, že to vždy záleží od mamičky. Všeobecne však  platí, že ideálny čas na fotenie je, keď  je bruško pekne  vidieť . To je spravidla  od  30 - týždňa tehotenstva. Odporúčam si preto naplánovať fotenie medzi  7 a 8 mesiacom tehotenstva. Samozrejme, ak sa budúca mamička cíti  fit, môže sa fotiť aj v 9 mesiaci.

Druhá najčastejšia vec s ktorou sa často stretávam je , že budúce mamičky sa nevnímajú ako atraktívne.  

...trápia ich strie, celulitída, opuchy /hlavne v  poslednom mesiaci /. Chápem Vás momentálne keď tieto riadky píšem, som v 9 mesiaci a cítim sa rovnako.

Prezradím Vám tajomstvo. Nemala som na fotení tehuľku, ktorú by niečo podobné ako Vás na svojej vizáži rovnako netrápilo. A úprimne, keď sa pozriete na výsledné fotky v albumoch... napadlo by Vás to ?

Vyžarovanie ženy ktorá čaká na zázrak je jednoducho  tak výnimočne krásny, jedinečný  a rýchlo pominuteľný okamih v živote – že si každá z nás zaslúži  tento zázrak zachytiť a uchovať.

 Kde prebieha fotenie ?

Táto voľba je na Vás . Dokážem sa Vám prispôsobiť. Fotím v exteriéri aj interiéri.  Keďže disponujem priestorným fotoateliérom, v prípade  nepriaznivého počasia sa dá plánované exteriérové fotenie presunúť dovnútra .

Exteriérové fotenia prebiehajú v Žiline a blízkom okolí (+10km). Je možné si dohodnúť fotenie aj mimo tejto zóny,  nutné je však rátať s  cestovnými nákladmi v sume 0,60€/km počítané pre cestu tam aj naspäť z miesta podnikania fotografky.

Požičiavate šaty na fotenie ?

Áno, máte možnosť zapožičať si akékoľvek šaty a rekvizity na fotenie z ateliéru za jednorazový poplatok 9€ - platí len pre najmenší balíček ,,štandard,, - počet nie je limitovaný -len časom na fotenie.  Pri výbere šiat Vám rada pomôžem a poradím k dispozícií mam desiatky šiat . Pokojne si doneste aj vlastné oblečenie. Rada s Vami prejdem vaše nápady  a predstavy . Pre rozšírene tehotenské fotenie s vizážou je zapožičanie všetkých šiat a rekvizít bez poplatku.- červené tylové šaty s extra dlhou vlečkou a hnedé tylové šaty sú k dispozícií pre ,,´tehotenské fotenie s vizážou a kreatívne fotenie ,,

Ak bude fotenie prebiehať  v spoločnosti otecka, či súrodencov, bolo by  skvelé mať outfity zladené.  Nemusia byť doslova rovnaké, veľa krát postačí len spoločný  prvok / napr. čiapky + šál, tričká/vesty, farba, doplnky ... a pod. Napríklad – mamina - tehuľka sa chce fotiť v červených šatách, tak zladí otecka  červeným motýlikom J. Sú to drobné tipy, internet je plný inšpirácií a ja sa na Vás budem tešiť rovnako, či prídete zladený alebo nie.  

Môže prísť na fotenie aj otecko/ súrodenec ? 

Áno, samozrejme. V tomto prípade je postup fotenia takýto :

-Prvú polovicu fotenia sa venujem výhradne mamičke (učím ju pózovať, zoznámime sa s tým, čo sa mamičke páči a hlavne čo jej pristane)...

-Druhú polovicu venujem spoločnému foteniu s rodinou, alebo oteckom.... Tu hrá dôležitú úlohu  vek detí.  Pri menších deťoch NAOZAJ veľmi odporúčam, aby dieťatko prišlo na fotenie až v druhej polovici fotenia - rovnako aj partner . Dôvod je ten, že menšie dieťa  neudrží dlho pozornosť a partner tiež málokedy býva nadšený keď musí hodinu sedieť a čakat  najma u rozširenom ci kreativnom foteni kde ešte licenie trvá + dalsiu hodinu . Ak ide o dieťatko staré do 3rokov, máme na pekné spoločné fotky len pár minút. Vtedy  je  dobré,  aby sa už  maminka zbavila napätia, bola uvoľnená, vedela ako pózovať, ako sa  postaviť, otočiť, aby bol výsledok naozaj po všetkých stránkach dokonalý . Naviac menšie dieťatko z mojej skúsenosti, často krát odvádza pozornosť maminky, ktorá sa potom nevie celkom sústrediť na fotenie v prvej fáze.   

čo si mám doniesť? : 

doneste si telové spodné prádlo a čierne spodné prádlo. Vlasy si prosím príliš nelakujte a pokojne pribalte sono či topánočky  

otážky ktoré dostávam pravidelne som pre Vás spracovala a nájdete ich tu :časté otázky na fotografa